Det er tidlig om morgenen. Jeg vil gerne sove lidt længere, men mor sagde, at jeg skulle komme op. Jeg er så træt endnu.

Vi går hen til børnehaven. Jeg viser mor, hvordan børnehaven ser ud, der er lys i det store vindue. Man kan se det der ophæng i vinduet.

Jeg siger til mor, at jeg håber, at min ven A. er i kommet og at vi vil lege i motorikrummet.

Vi kommer indenfor døren og det er så hyggeligt at se, at soldaten hilser velkommen. Der står på, at B. har fødselsdag. Mor siger, at vi skal huske at sige tillykke til B., når vi ser hende.

Voksen Connie sidder i pejsestuen. Hun smiler til mig. Pejsen er tændt og det dufter godt af træ og der står morgenmad på bordet. Dejligt, at jeg kan få en friskbagt bolle til morgenmad. Jeg vinker til mor og Connie hjælper mig med at sige farvel.

Nu er jeg klar til en god dag i børnehaven.

Min ven A. er kommet og vi må godt lege i motorikrummet. 

Vi får ideen at vi vil lege med færgen og de flotte både og skib vi har. Jeg ser, at Marie skærer frugt og jeg spørger, om jeg må hjælpe. Efter vi har vasket hænder, må A. og jeg gerne hjælpe. Vi er ved at blive rigtig god til at skære frugt op til alle børn.

Vi må gå rundt og sige, at der er frugt. Alle må gerne tage frugt, efter at vi har husket at vaske hænder. Godt at de voksne minder os om det. Så leger vi videre, der er kommet ny legetøj i dukkekroen. 

Tine går rundt i huset og beder alle børn, som er 4 år gammel (vi bliver kaldt de mellemste), til at gøre sig klar til at de kan komme med på en lille tur. Jeg skal lige ud og tisse, og derefter tager jeg tøj på. De nye sko driller og godt, at jeg kan bede Elsebeth om, at hun kan hjælpe mig med at få dem på. 

Min ven A. og jeg pakker madpakken i rygsækken og vi husker at fylde vand i drikkedunken. Det huskedede vi, uden at en af de voksne behøvede at sige det. Vi er de første, som er færdige til at komme på tur.

Vi må gå forrest og lærer undervejs på vej til `Børnenes paradis´ at vi skal være forsigtige og opmærksomme i trafikken. Dejligt, at de voksne passer på os, jeg synes, der er så meget at se på vejen.

Vi leger og tæller og løber i Børnenes Paradis og Louise, som er også med på tur, synger og danser med os. Jeg kunne slet ikke huske sangen, men nu kan jeg synge med igen.

Det er varmt og vi spiser udenfor. Tine fortæller en historie. Dejligt at sidde sådan og spise sammen. Vi går hjemad igen og passer igen på, at vi ikke kommer til at går ud på vejen, hvor bilerne kører.

Tilbage i børnehaven leger vi udenfor og Gitte kommer med ideen om, at vi kunne lege: `Alle mine kyllinger´. Jeg bliver helt forpustet. Det er mig, der er ræven og det er svært at fange de andre børn. Godt, at Gitte hjælper mig med at fange dem.

Marianne kommer med gulerødder og rugbrødhapser og jeg spiser og drikker vand, indtil jeg har energi igen til at lege i sandkassen og i vores båd. A. kalder på mig og vi gynger i den store gynge. Det suser i min mave, når vi gynger højt.

Nesrin synger en sang, imens vi gynger og det lyder dejligt og jeg lukker mine øjne.

Min mor kommer og henter mig og jeg viser hende billederne på DayCare tavlen, hvad vi har lavet  i `Børnenes paradis´.

I morgen holder jeg fødselsdag i min spisegruppe og mor og jeg bager bollerne, så at vi kan tage dem med. Og skulle vi ikke også i gymnastiksalen i morgen? Jeg går i seng og glæder mig til i morgen. 

Publiceret 18-10-2019