Vi mener, at det er vigtigt, at ALLE børn bliver stimuleret, udfordret og udviklet på ALLE områder. For os er det bedste ”brand”, at der er plads til udvikling, leg og læring for ALLE – ”Det hele barn” 

 

 Prøv at lytte til en sød sang på youtube der hedder ”Vor verden er en tumleplads” : http://www.youtube.com/watch?v=qV-zN38WDIk

 

 Vores årsplan indbyder til leg, læring, venskaber, fællesskaber og aktiviteter og ”hviler” på et godt og gedigent fundament af gode værdier og mål, der både udspringer fra regering, kommune og børnehaven selv.

 

 Vi vægter vores højtider og traditioner, og at lave temaer, der omhandler de 6 indholdstemaer i den pædagogiske læreplan, samt de 4 temaer i ”Rent Liv” (Skive Kommunes fælles indsatsområde)

 

Et tema er en ”overordnet paraply” / et overordnet emne, som strækker sig over et længere tidsrum, hvor grupperne selv finder på aktiviteter, som relaterer til temaet. Temaet kan have mange indfaldsvinkler, afhængig af vokseninteresse og børneperspektivet. Turdage og motorik/gymnastik er faste aktiviteter – temaet tænkes ind i disse aktiviteter. Højtider ind tænkes i temaet.

 

Det er meget ”populært” for tiden, at ”brande” sig som tema børnehave (musik, motorik, udeliv m.v.) og vi har skam også vores særlige indsatsområder, så som ”Naturen og byrummet”, "ICDP" (den gode relation der er grundlaget for al udvikling), "Kreativitet", "Tidlig indsats" mv.

 

 Men overordnet bestræber vi os på at lave en årsplan der er en alsidig og kreativ årsplan, hvor ALLE læreplanstemaer er repræsenteret, da børn skal have mulighed for at opleve flest mulige sider af sig selv. 

 

  

 

 

 

  

Publiceret 15-02-2018