Morgen:
6.15:
Børnehaven åbner og vi skaber en hyggelig stemning i pejsestuen, for at give børnene en god start på dagen. Har I ikke nået at spise morgenmad sammen i hjemmet, er der mulighed for at få morgenmad i børnehaven indtil klokken 7.30.
7.15: Den næste medarbejder møder ind og børnene har efterhånden mulighed for at lege i alle børnehavens rum - i lege de selv finder på eller i aktiviteter sammen en voksen. Leg, venskaber, fantasi og fordybelse vægtes højt.

Formiddag:
Ca. kl. 9.00:
Der serveres frugt (mellemmåltid). I skal som familie have frugt med ca. hver 3. eller 4.uge. Jeres barnets navn står på frugtseddel-listen, som hænger på opslagstavlen og over køleskabet.  Hold selv øje med, hvornår I skal have frugt medtypisk 10-12 stykker, eller rugbrød, eller grøntsager). Forældebestyrelsen anbefaler, at der købes sprøjtefri, dansk frugt. Det bliver ca. hver 3. eller 4. uge.

Ca. kl. 9.30: Nu er de fleste medarbejdere og børn mødt ind og formiddagsaktiviteterne starter. Vi arbejder med spændende emner, såsom f.eks. FN`s 17 verdensmål, som vi omsætter sammen med børnene til spændende aktiviteter.Vi ligger meget centralt i Skive by og kan komme udenfor og også på andre legepladser, skov, strand, biblioteket, gymnastiksalen i vinterhalvåret på Aakjærskolen, Spar Nord Arenaen, Børnenes Paradis, og meget mere. Vi har også en egen kolonihaven og kan komme derud ca. 1 gang om ugen.Nogle dage er børnene opdelt i aldersopdelte grupper, hvor der sammen med de voksne laves spændende aktiviteter.Hold øje med vores tavle i indgangen, som vi holder opdateret.  Vi bruger også DayCare for at sende informationer ud vedr. planlagte ture. Vi lægger hver dag billeder på DayCare, så at I kan snakke med jeres barn, over de spændende ting, som vi har lavet.         
Kl. 11.15: Vi spiser vores madpakker i fællesskab, læser eller fortæller hver dag en spændende historie. Har I ført børnenes madpakkesang? Den bliver sunget hver dag, inden vi begynder at spise.  Børnene er samlet i spisegrupper og spiser sammen med deres kontaktpædagog.

Ca. kl. 12.00 er vi alle aktiv på legepladsen. Nu skal vores udendørsarealer udforskes og vi bruger aktiv vores krop. Vi har en dejlig stor legeplads,. med klatreborg, legehytter, en hel bilpark, som indbyder til at øve sig i at cykle, trampe i pedalerne m.m. Vi har en hængekøje, gynger, kan klatre op på træer og bakker, har masser af sandlegetøj til at grave huller i sandkassen og til at bage kager. Vi har også en bålplads, som vi hyppig bruger for at lave snobrød, eller hygge rundtom bålet.

Vi har et lille selvbygget drivhus med tomater, vi har jordbær, frugtbuske, æbletræer, nøddetræer og meget mere. Lige ved siden af vores legeplads ligger en multibane og en sportsplads og vi kan også ,sammen med de voksne bruge pladsen.

Eftermiddag:
Kl.14.00: Efter alt den dejlige udendørsleg, bliver børnene sulten og vi sørger for, at børnene kan spise gulerødder, bananer og rugbrød med smør. Mange børn tager efterfølgende deres madpakker frem og spiser videre, når de er sulten.
Aktiviteter fra formiddagen kan fortsætte, inden børnene går hjem. Både personalet og børnene går hjem efter en endnu spændene i Apoteker Norgaards Børnehave.
Ca. kl. 16.15: De fleste af børnehavens rum bliver lukket af og børnene samles i pejsestuen, hvor vi evt. spiller spil og tegner - synger,eller læser en bog.
Kl.16.45: Børnehaven lukker (kl. 15.45 om fredagen)
I bedes komme rettidigt, så at I kan være ud af huset, når vi lukker. Det sikrer at personalet kan komme ud af døren til tiden.

 

Publiceret 10-10-2019